Νομιμοποίηση Της Κανναβιδιόλης Στην Ελλάδα

/
Νομιμοποίηση Της Κανναβιδιόλης Στην Ελλάδα

Νομιμοποίηση Της Κανναβιδιόλης Στην Ελλάδα

Νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα

Η κάνναβη αναμφισβήτητα, έχει υπάρξει το πιο πολυσυζητημένο φυτό, εγείροντας ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις. Στην Ελλάδα, η συζήτηση γύρω από την κάνναβη, κρατάει χρόνια ολόκληρα και έχει δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα στην κοινή γνώμη.

Κάποιοι την φοβούνται, άλλοι την έχουν δαιμονοποιήσει και υπάρχουν κι αυτοί που την στηρίζουν και την θεωρούν ένα πολύτιμο βότανο.

Το 2017 ήταν η χρονιά που αποτέλεσε ορόσημο για μια μεγάλη αλλαγή στην χώρα μας.

Πρόκειται για την επίσημη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου 2017, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, απόφαση που υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επίσης την 1η Μαρτίου 2018, νομιμοποιήθηκε και η καλλιέργεια φαρμακευτικής kάνναβης στην Ελλάδα. Το σχετικό νομοσχέδιο, κατατέθηκε στην Βουλή, από τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ψηφίστηκε ως νόμος, με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στόχος του νομοσχεδίου, είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για την παραγωγή αγνών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Τα παραπάνω γεγονότα έχουν ανοίξει νέους και ελπιδοφόρους ορίζοντες για χιλιάδες ασθενείς, δίνοντάς τους χειροπιαστή ελπίδα, για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους.

Τι σημαίνει αυτή η νομιμοποίηση για τους ασθενείς

Η νομιμοποίηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, καθώς θα συμπεριλαμβάνεται και επίσημα πλέον, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αποφασίσει υπέρ της νομιμοποίησης της ιατρικής κάνναβης.

Πέρα από το κρατικό επίπεδο, αυτή η ριζοσπαστική αλλαγή επηρεάζει και τα χιλιάδες άτομα, τα οποία υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν εισηγηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, την χορήγηση ιατρικής κάνναβης.

Μετά από την χρόνια επιμονή τους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της υγείας τους και να μην αναγκάζονται να προμηθεύονται ημιπαράνομα φάρμακα από το εξωτερικό, βγήκε η οριστική απόφαση, που δικαιώνει τον αγώνα τους και τερματίζει οριστικά την αγωνία τους.

Το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κάνναβη και κατά συνέπεια τα συστατικά της, όπως είναι η ουσία της κανναβιδιόλης, διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες, σε μια ευρεία γκάμα παθήσεων και ασθενειών, όπως:

  • Καχεξία
  • Ανορεξία
  • Νόσος του AIDS/HIV
  • Επιληψία
  • Χρόνιος νευροπαθητικός πόνος
  • Ναυτία
  • Αδιαθεσία από χημειοθεραπείες/ακτινοβολίες
  • Σκλήρυνση κατά πλάκας

Κάπου εδώ είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως η κανναβιδιόλη είναι μια απόλυτα φυσική και φυτική ουσία, νόμιμη και ασφαλής στην χρήση.

H νομοθεσία της Ελλάδας ορίζει, πως από την στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των ναρκωτικών και δεν περιέχει την ουσία της τετραϋδροκανναβινόλης (THC) σε ποσοστό άνω του 0,2% θεωρείται απολύτως νόμιμη.

Νομιμοποίηση και καλλιέργεια

Εκτός από την χρήση της κάνναβης ως μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και αντιμετώπισης παθήσεων, η νομιμοποίηση αυτή μπορεί να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο στην αξιοποίηση και την καλλιέργεια βιολογικής κάνναβης από Έλληνες αγρότες.

Σε μια Ελλάδα, που μαστίζεται από ανεργία άνω του 20% και έχοντας νέους επιχειρηματίες, με φρέσκες ιδέες και τόλμη να ενισχύσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, μια τέτοια ευκαιρία δεν θα έπρεπε να πάει χαμένη.

Άλλωστε η Ελλάδα είναι μια χώρα που φημίζεται για τα εύφορα εδάφη της και είναι συνώνυμη με την γεωργία, από τα βάθη των αιώνων.

Η βιολογική καλλιέργεια κάνναβης, έχει όλα τα φόντα να γίνει η αρχή μιας εναλλακτικής μορφής καλλιέργεια, από την οποία θα επωφεληθεί όχι μόνο η οικονομία μας, αλλά θα αποτελέσει και το οριστικό τέλος του φόβου, της παραπληροφόρησης και της ημιμάθειας γύρω από την κάνναβη και τα συστατικά της.

Αυτή την στιγμή καλλιεργούνται στην Ελλάδα περίπου 250 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας και υπάρχει η προοπτική δημιουργίας 10.000 νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Περιβάλλοντος, Μιχάλη Θεοδωρόπουλο.

Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι η αρχή προς μια σωστή πορεία.

Τόσο για την εξέλιξη και ανάπτυξη της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα, αλλά και για όλους αυτούς που παλεύουν καθημερινά με σοβαρά προβλήματα υγείας και πλέον έχουν ως  μια πραγματικότητα την πολυπόθητη ελπίδα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Raffaele Di LeoO Raffaele Di Leo διαθέτει ειδικό πτυχίο στην Φαρμακευτική, από το Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο της Ιταλίας και εργάζεται ως φαρμακοποιός. Επιπλέον διαθέτει γνώσεις σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και την παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων θεραπευτικής κάνναβης.

Πληκτρολγήστε αυτό που θέλετε και πατήστε enter

Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.